Parc National des Ecrins

OMGEVING

Het huis is zeer rustig gelegen aan de bovenrand van het dorp op 1000 meter hoogte met een prachtig uitzicht over het dal en beboste bergen direct achter het huis. Het heeft een grote tuin van ongeveer 1000 m2. Het is een kindvriendelijke woning (wij hebben zelf 3 jonge kinderen) en uw kinderen kunnen er fijn spelen in de tuin en de nabije omgeving. Parkeren op eigen terrein.


Aspres-Les-Corps maakt deel uit van het Parc National des Ecrins, een nationaal park met meer dan 50 gletschers en bergtoppen van rond de 3500 - 4000 meter. Achter het huis kunt u direct starten met uw bergwandelingen. U kunt op verschillende plaatsen de bergen in en met de auto bent u binnen 20 minuten in een dal met watervallen, besneeuwde toppen en snelstromende riviertjes. Op 30 km afstand ligt Gap met alle voorzieningen en iets verder een groot meer om te zwemmen (Meer van Serre-Poncon). Op 5 km afstand van het huis bevindt zich ook een (stuw) meer waar gezwommen kan worden en andere watersporten kunnen worden beoefend. Het gebied maakt onderdeel uit van Provence Alpes Côte d’Azur en kent een gemiddelde van meer dan 300 zonnedagen per jaar, terwijl het in de zomer door de hogere ligging gemiddeld enkele graden koeler is dan aan de kust. Op 27 km liggen de skigebieden Joue du Loupe en Superdevoluy, met 100 km pisten. Diverse bekende skigebieden liggen op ongeveer 45 minuten tot anderhalf uur rijden afstand (w.o. Alpe d’Huez, Orcières en Les Deux Alpes).

LOCATIE / AFSTAND / ROUTE

De afstand naar Aspres-Les-Corps vanaf Utrecht bedraagt +/- 1050 km (+/- 9 a 10 uur rijden, via Brussel, de Ardennen). U kunt eventueel met Transavia (Rotterdam, winter), KLM (Amsterdam) en Ryan Air (Eindhoven) vliegen op Grenoble, Lyon, Marseille of Genève.

U kunt uw route plannen in bijvoorbeeld Google maps.

Enkele afstanden vanaf Aspres-Les-Corps:

Genève   2 uur (209 km)
Marseille   2 uur (215 km)
Grenoble   1 uur ( 70 km)
Lyon St. Exupérie   1,5 uur (100km)
Nice   2,5 uur (274 km)
Briançon   1,5 uur (123 km)
Turijn   3 uur (235 km)
Gap   0,5 uur (30km)
© Created by PP productions.