Skiën in Devoluy

ZOMER / WINTER

Activiteiten in de zomer … bergen, natuur, rust en zon!
Het wonderschone gebied biedt u de mogelijkheid tot allerlei activiteiten, variërend van luieren op het zonneterras of strand tot veel sportieve mogelijkheden: wandelen, fietsen, zwemmen, raften, vissen, tennis, fitness, bergsport (bergbeklimmen, abseilen, bergwandelingen etc.). Dagtrips zijn mogelijk naar bijvoorbeeld Briançon, Grenoble, Genève, Italië, het Mont blanc gebied en ook de kust/strand (Marseille 200 km, Nice 270 km) is mogelijk.

Activiteiten in de winter … skieen!

Klikbare skikaart
van Orcières-Merlette

Op 30 minuten (27 km) rijden treft u aan de ski gebieden van Joue du Loup en Superdévoluy. Dit is een leuk familie skigebied (100 km pisten, 33 liften, 2510 m hoogste punt). Het is een ideaal gebied voor zowel beginners als gevorderden. Op +/- 45 minuten rijden (48km) treft u het skigebied Orcières-Merlette (100 km pisten, 27 liften, 2750 meter hoogste punt, hier kunt u zelfs heliskieën). Op 70km afstand bent u in het skigebied van Alpe D’Huez met 249 km pisten, 87 liften, 3330 meter hoogste punt). Een ander top skigebied is Les Deux Alpes, op ongeveer 80 km rijden.

Klikbare skikaart
van Superdévoluy

Deze hoogwaardige skigebieden liggen vrij hoog en zijn sneeuwzeker (sneeuwkanonnen). Ze hebben ieder hun sterke punten. Superdévoluy en Orcières-Merlette zijn kleinschalige en goedkope skigebieden, waar het in het hoogseizoen wat rustiger is. Alpe D’Huez en Les Deux Alpes zijn een topbestemming.

Sommige gasten gaan ook verder, binnen ongeveer 2 à 2,5 uur rijden is het mogelijk de meeste grote skigebieden van Frankrijk te bereiken, zoals Tignes (226 km), Val d’Isere (226 km), Chamonix Mont Blanc (211 km) en veel andere.

Een ski filmpje dat we maakten in Orcières Merlette medio december 2010

Een ski filmpje dat we maakten in Orcières Merlette en Superdevoluy medio februari 2011

 

ETEN EN DRINKEN / WINKELEN / UITGAAN

Ieder appartement is volledig ingericht om zelf te kunnen koken. In het dorp, op een paar honderd meter afstand van de woning, bevindt zich een auberge waarvan de beheerder ook het sleutelbeheer doet van de woning. Hier kunt u heerlijk eten. In de verschillende dorpen in de buurt en zeker in Gap en Grenoble zijn ontelbare mogelijkheden om uit (eten) te gaan of om te winkelen.

Uitgaan in Gap


In Corps (7 km) bevindt zich een kleine supermarkt, een bakker en dergelijke. In St. Bonnet (15 km) vindt u een Intermarché en dit dorp heeft ook een leuke toeristisch centrum met allerlei winkeltjes, banken en op vrijdag een markt. In Gap (30 km) is een Géant en een E. Leclerq (Centre Commercials) en in het centrum vindt u alles wat u maar kunt bedenken. In Gap is er op zaterdagochtend een markt.

© Created by PP productions.